På senaste tiden

_MG_8231

Har jag bakat en gluten och sockerfri kaka till kära Mamma.

_MG_8027 copy

Korsbärsblom är bland det bästa jag vet. Jag gick en kväll till Norsens skolgård och ryckte en kvist. Jag har uppdaterat min döda facebook sida med bland annat denna bild. Tanken är att få igång sidan lite mer. Om ni vill göra mig extra glad kan ni gå och likea den, alltså min facebook sida!

_MG_7588

Vårstädningen fortsätter och jag har fyndat en massa trevligt i mammas garderob. Ett par Laura Ashley chinos och detta bälte. Alltså mina föräldrars hem är ett kaos just nu. Mamma har stor rensat sin garderob, jag har rensat mina gamla saker och de håller på att måla väggar och rumstera för fulla muggar i lägenheten.

_MG_8277

Min kära bror kom hem från Åbo, var han studerar kemiteknologi. Han lär sig bland annat vad för olika ämnen det finns i plast och hur det påverkar maten/drickan inuti. Han berättade också att plast är miljövänligare än kartong då plast nuförtiden kan smältas ner och kartong kräver så jätte mycket energi för att tillverkas. Min bror vill egentligen bli läkare och söker in för tredje gången till medin. Jag hoppas hans dröm går i uppfyllelse för han skulle bli världens bästa läkare och för att det skulle vara ganska behändigt med en bror som läkare.

_MG_8176

Jag har sprayat och målat möbler och lite saker. Dessa loppisfyndade katter bland annat.

_MG_8058

Har köpt vaniljepulver och lägger det i gröten och i smoothies. Det krävs så lite men smakar så gott, helt fantastiskt!

_MG_8039

Jag har klätt mig såhär ganska ofta. Alla sålda kläder och kosmetikprodukter jag sålt på syrrans har gett mig möjligheten att köpa en ny klänning från Monki. Skorna är Dr Martens i läder fyndade för 30€ på huuto.net. Jag ser kanske mer korsfäst ut än glad. Det är för att jag har haft världens otur denna vår. Var sjuk i 2 veckor, fick behåleinflammation, åt antibiotika och blev frisk. Härjade på vappen och firade min födis. Det gick en vecka och sedan blev jag sjuk igen! Alltså hohho. Har sammanlagt varit sjuk i 4 veckor. Lite nedstämd har man blivit men kanske det vänder snart.

Ugglan
11.05.2014 kl. 21:00

5 bilder från vardagen

_MG_7549

Jag äter en smoothie varje dag. Oftast till morgonmål. Den här burken är bra om man vill ta smoothien hemifrån.

_MG_7616

Jag i mitt nattlinne. Sover alltid med fläta nuförtiden. Jag har fått så långt hår och det blir lätt råddigt.

_MG_7675 copy

Storstädningen fortsätter. Mer plagg och saker är uppe på syrrans!

_MG_7637

Kokosolja, min dunderhonung! Äter en tesked om dagen. Det finns så mycket nyttigt i kokosolja. Skeden är min mammas dopsked.

_MG_7655

Ja här har ni kokosoljan jag använder. Jag använder den till allt! Hårmask, vitamintillskott, fuktighetskräm, ansiktskräm, sololja och till matlagning. Så förmånligt och ekologiskt då man tänker att man får allt i ett.

Ugglan
30.04.2014 kl. 16:28

5 från vardagen

puu
Det börjar kännas som vår mer och mer. Jag försöker njuta av den så gott jag kan. Häromdan köpte jag några björkkvistar.

soppaTyvärr insjuknade jag i en influensa på långfredag. Min hals är jätte sjuk så alla mina påskplaner sket sig. Men det är helt okej, jag har lagat goda soppor och jobbat med Ratata. Är inte nya framsidan fin? Tanken är att Ratatanytt skall bli lite smidigare och uppdateras oftare.

brillorKöpte ett par nya glasögon för någon vecka sen. Det var 5 år sen sist. Gillar den bruna färgen, passar mig bättre än svart. Brillorna är köpta på Optiikkahuone och märket är Moscot.

rockenEfter att jag flyttat tillbaka till föräldrarna har jag bestämt mig att bli av med en massa. Både kläder och prylar. Tänkte försöka hinna gå på nästa siivouspäivä men något smått är uppe på syrrans. Armé rocken köpte jag för 1,5 år sen i England. Den går att köpas här! Jag är inte tillräkligt tuff för den.

maddeLilla Madde. Vi har varit på utställning på djur mässan 12-13.4. Det är så roligt att visa upp henne för domarna då hon njuter av all uppmärksamhet. Hon kom till panelen (finalen) båda dagarna men förlorade med en röst. 

Ugglan
20.04.2014 kl. 11:30

5 från vardagen

splendid

iitu

avocado copy

portain

mango

1. Ni måste hålla med om att den milda och soliga våren har varit ganska fantastisk, vädervis.

2. Ni som är nya på bloggen kan jag berätta att vi hade kattungar hos föräldrarna. Sista minstingen flyttade ut för 1,5 vecka sedan.

3. Jag har odlat en massa avocado träd. Om de växer och blir fina plantor tänkte jag de kunde bli en ekologisk, förmånlig och kärleksfull present!

4. Ett självporträtt bakifrån. Alltid när mitt hår är smutsigt lägger jag upp det i en behändig knut som inte behöver hårband.

5. Färsk smoothie gjord på banan, mango, vatten och kokosflingor.

Ugglan
09.04.2014 kl. 13:00

Kvinnodagen

Pappa ringde nyss, farmor har somnat in fyra tiden idag på eftermiddagen. 88 långa år fick hon leva. Fina år. Fick uppleva barn, barnsbarn och barnbarnsbarn. Vi var igår på kvällen på sjukhuset, före emma galan. Hon var nersövd (pga operation) och andades så djupt och fint. Hon såg så lugn och fridfull ut, pulsen var stabil, likaså andetagen. Hennes puls höjdes dock när vi talade med henne och smekte hennes huvud :)

Faster, en kusin och pappa var där. Vi grät och försökte tala om trevliga saker till henne. När vi for sade jag hejdå och pajade henne på kinden.

Jag kände på mig att det var ett förevigt farväl. Nu på efterhand är jag tacksam över att jag fick se henne fridfull en sista gång.

Denna dag tänker jag på min farmor, en av de bästa kvinnorna jag känt.

Fast jag såklart är sorgsen känns det ändå helt okej, det var väntat och visst är sånhänt alltid lite jobbigt men det tillhör livet.

Jag skall ändå ha en rolig kväll då jag får se och höra på Jared.

Ugglan
08.03.2014 kl. 17:42

7.3.14

Igår var en riktigt bra dag men idag har jag mått bättre än någonsin känns det som. Nej men har inte mått såhär bra på en tid.

Igår berättade jag för pappa om mitt tillstånd, han kom hem från sin jobbresa några dagar tidigare för farmor är nu sämre. Varför jag inte vågat berätta för honom är för att jag a)inte vågat b)skämts över mitt tillstånd c)farmor har varit dålig och han har själv varit nere pga det så har inte velat komma men fler dåliga nyheter. Jag tänkte ändå igår att nej jag kan inte tänka så, jag måste vara ärlig. Jag satt mig brevid honom i soffan och började gråta. Så grät vi där tillsammans och han tröstade mig och tyckte inget illa om mig. Han sade att livet är hårt ibland, att det är helt okej. Sen sade han massa fina saker och det kändes lite bättre. Så satt vi där med 7 katter, mamma och pappa och tittade på tv.

Idag var jag till psykiatern och hon märkte att mitt humör var bättre och att jag skall fortsätta med medicineringen ännu 2 veckor och sedan kan dosen höjas, hon tyckte inte att jag hade så farliga symptom att jag måste byta medicin. Jag är så ung och min metabolism är snabb och den dosen jag nu äter är egentligen ganska liten för mitt tillstånd.

Hon blev positivt överraskad att jag börjat med medicinering (jag var så emot det i början), att jag börjat med sånglektioner och att jag hittat en terapeut. Hon frågade om terapeuten och vi kom fram till att hon inte är rätt för mig. Jag behöver en som är specialicerad på ångest, tvångstankar och depression och det verkar inte den här vara sen heller. Hon sade att det inte verkar bra att ha så stark ångest efter en träff. Tråkigt men min psykiater sade att jag inte skall kasta yxan i sjön, att det inte är så farligt, att jag skall ta lungt och inte stressa med att måsta bli frisk och hitta en terapeut genast. Ge det tid och våga tro.

Jag berättade också om att jag kommit ut med det i bloggen och att jag fått en massa stöd av personer som kommenterat. Hon tyckte det var bra men hon frågade om jag är anonym på bloggen, att jag kanske inte vill att det står något sånt om mig på nätet. Jag blev lite sur och sade till henne att tvärtom, jag har fan inget att skämmas för, och om någon inte anställer mig om 5 år för jag varit depreimerad kan de ta sig i...något. Hon förstod men frågade bara. Det var det enda ja fick lite dålig fiilis av men whatever.

Jag blev ändå så glad och kände mig lättad efter träffen med psykiatern. Jag vågade gråta första gången där också, det är fan stort av mig. Är så jäkla stolt och kritisk person, har så svårt att gråta framför andra, don't know why. Hon började också gråta, inte något mycket men fällde en liten tår, för jag började gråta. Det var ganska fint tycker jag, kändes mänskligt. 

När jag gick ut från mehiläinen kände jag mig som en stridande drottning så jag bestämde mig att gå och köpa biljetter till 30 Seconds to Mars för jag vill höra Kings and Queens och se en Oscar belönad skådespelare! JEA! Ja och så är det melodifestival final idag, dubbel JEA!

EDIT: Ja men för sjutton gubbar, mellon e först imorgon och då är jag ju på keikka. Nå, vi såg på emma galan istället. Cheek tog hem typ varje seger. Hata är ett starkt ord men jag gillar inte alls hans musik eller personlighet. Suck. Jag blev glad att J. Karjalainen nappade hem några segrar+Isac Elliot. Sen var det ju ganska tufft att bröderna Leto var på plats. Jag är så ivrig över keikkan imorgon! När jag var 15-19år älskade jag 30stm och nu i och med oscar buzzen väcktes mitt jared intresse igen.

Ugglan
07.03.2014 kl. 15:36

Torsdagen i bilder

_MG_6214På torsdagen vaknade jag till detta, ganska fiilis om ni frågar mig.

_MG_6302Innan jag gick på sånglektion så passade jag på att äta morgonmål, bla en ekologisk avokado. Jag lade bottnet av fröet i vatten efteråt. Hoppeligen börjar det växa ett litet träd snart.

_MG_6311Då jag kom hem efter sånglektionen blev jag återigen glad av ljuset i lägenheten. Jag passade på att möblera och fota fönsterbrädet.

_MG_6385Sen träffade jag Steffi. Vi gick till Café Hymy.

_MG_6393Vi åt världens godaste raw choko kaka och drack varsitt glas färskpressad morot appelsin ingefära juice. Så otroligt gott, men dyrt...

På kvällen gick jag ännu hem till mamma och pappa. Vi åt god mat och umgicks. En bra dag den här torsdagen med andra ord!

Ugglan
07.03.2014 kl. 14:39

Det löste sig

Brevet kom på två dagar från England och jag förde min ansökan igår morse. Allt löste sig med andra ord. Nu är det bara att vänta på resultatet. Skulle nog smaka att gå på intervju för att få lite erfarenhet.

Jag skicka in mitt slutarbete till den här utställningen. Fick mail igår att de inte blivit valda men några porträtt hade kommit väldigt långt i juryn, vilket jag är mycket glad över. Själva utställningen är mycket proffsig så jag väntade mig inte så mycket, jag har ju bara en kandidatutbildning och inte så mycket i bagaget, ännu! Det är ändå alltid bra att marknadsföra sig och en dag skall det komma ett trevligt e-mail/samtal.

Ugglan
30.01.2014 kl. 11:11

Nyåret i några bilder

Nyår är alltid likadant för mig. Ingen vet eller bryr sig hur man skall fira men ca 2 veckor före nyårsafton bombar det ner fester och potentiella evenemnag som leder till yrande och vimsande. Vi beslöt oss därför för att laga god mat, dricka och chilla. Vi gick ut vid tolvslaget och sen se om det finns nån hemma fest man kunde crasha.

12Jag sprang omkring i badrock och vått hår medan jag dukade fint. Jag är strålande bra på att göra saker i sista sekunden.

Vi flyttade in i September men lägenheten är såpass stor så vardagsummet är fortfarande lite ödsligt.

_MG_4861 copySteffi och Tullen dök upp. Tullen heter inte tullen så som tullen på flygplatsen, utan han är från england och namnet uttalas thallen.

_MG_4864Steffi är magdansör och hon har en brinnande kärlek för mellanöstern och lebanesisk mat. Vi lagade falafel, hummus, tabbouleh sallad och muhammara från scratch. Johan brast ut "vad är det här för kaninföda". Tur hade jag köpt halloumi ost för den som ville ha något "köttigare".

Fastän lebanesisk mat ofta är vegetarisk är den otroligt mättande då många rätter innehåller mycket nötter, kikärter och bönor. Jag kan verkligen rekomendera hela konceptet för det är hälsosamt och förmånligt. Alla blev sjukt mätta och hela middagen inklusive efterrätten blev bara 9,90€ per man.

_MG_4876 copyVi tände ljusen och slog oss ner. Måste skryta att det var så otroligt gott. Speciellt muhammaran, ah! Muhammara är en röra på rostade paprikor och valnötter. Man blandar ihop det med tahini, vitlök, citronsaft och naturell jughurt. Man kan säkert göra en vegansk/laktosfri variant också, bara att kolla med mrs google.

_MG_4956 copyEfter middagen umgicks vi i Jonis rum. Vi drack öl och Gin & Tonic medan vi spelade kort.

_MG_4946 copyEfter en stund drack vi kaffe och åt efterrät. Tropisk fruktsallad med kokosgrädde.

_MG_4897Min favorit bild från kvällen. Joniponi och perus fotogeniska jag. Jag ser lite ut som en missbildad siamesisk tvilling som sitter fast på hans axel.

_MG_4937Marcoolio & Joniponi

Vid halv tolv tiden tog vi skumppan under armen och gick ut och se på raketer. Tyvärr var vi lite för fulla så vi missade alla raketer och firade tolvslaget utanför stockas klocka. Väldigt stämningsfullt indeed. Nåväl sen gick vi hem igen och drack ännu mer tills vi gick och yra till en hemmafest. Mysigt och gott kommer jag ändå minnas detta nyår, vackert så!
Ugglan
04.01.2014 kl. 10:00

En liten sötis

_MG_4765

De tre andra har redan öppnat ögonen och väger nästan dubbelt mer än minstingen. Hon kämpar på och igår hade också hon öppnat sina ögon. På onsdag går jag och fotar sötisarna igen, då är de redan 2 veckor!

Ugglan
29.12.2013 kl. 14:22

28-årig konstnär och frilansfotograf.

 

Utställningar 2019:

Astras jubileumsutställning, Rupla, Helsingfors

 

Kunder: 

Antti Asplund, Anki Rugs, Astra, Avotakka, Finlands Svenska Idrott, Helsinki Contemporary, Studio Palinperä, Konstrundan, Kuudes Kerros, Lauritzon's, Lavaretus, LUSH Finland, Mannerlaatta Oy, Mori-Collective, MINJON, Restaurant Plein, Septem, Suunnittelutoimisto Hägerström & Husell, Svenska Kvinnoförbundet r.f, Svenska Teatern, Solmu Brewery


Min hemsida
 

Vanessa Forstén Photography