Assistent sökes! (HITTAD!)

Hej där kära bloggare eller internetsurfare,

Jag söker efter en, gärna konstintresserad trevlig kuf som kunde övervaka min utställning på CREATE SPACE på Albertsgatan mellan tiderna 23.5-4.6. Du får ha 2 lediga dagar under denna tid (dessa dagar dock är inte betalda). Är du utan sommarjobb erbjuder jag dej ett. Betalt solklart. 

Maila eller kommentera:

vanessa.forsten@gmail.com

Dessa bilder kommer bland annat att finnas i utställningen och boken. 

Ugglan
18.03.2016 kl. 18:52

Boken

Ganska tunga veckor har passerat. Jobbat mycket och lite glömt att ta hand om mig själv vilket resulterat till ångest och flunssa. Nu när jag varit sjuk har jag kunnat varva ner och funderat, mediterat, äta och dricka hälsosamt. 

Igår var min grafiker färdig med layouten! Igår skicka jag den till tryckeriet och på tisdagen får jag en testversion av innehållet (inte pärmen ännu) i posten. Skall bli sjukt spännande att se hur layouten fungerar och om eventuella fonter behöver förminskas eller tvärtom. Mest nervig är jag över bilderna, ni vet, är färgerna bra, är dom tillräkligt ljusa eller mörka. IIIK!

19.5 är det vernissage och jag hoppas verkligen att folk kommer. Ni kan ju preliminärt boka in den dagen men jag börjar hypa evenemanget på sociala medier först i April. 

Ugglan
18.03.2016 kl. 16:15

Min åsikt

Jag har helt missat denna rådigågga men vill utrycka min åsikt, precis som mången annan. 

För det första tycker jag att Ratata varit oerhört bra på att inte skapa så mycket drama under dess 6 års långa livsstid. Drama inom den finlandssvenska kulturbranschen är ganska fattigt då folk är rädda över att skrubba sitt skinn och rädslan av att inte vara omtyckt är ganska stor. Tror jag. 

Jag är inte heller rädd för att säga min åsikt och jag ger all respekt till de som utryckt sig men däremot skulle jag ändå se detta från ett lite större perspektiv. Skulle det vara en elitbloggare som politiskt korrekt och någorlunda välformulerat skulle utrycka sig med konstruktiv kritik eller sarkasm med glimten i ögat skulle jag som bloggare eller internetsurfare vara intresserad av en eventuell debatt/motreaktion.

Nu är det frågan om en 21-årig grön bloggare som kanske utryckt sig klumpigt och ignorant. Då tycker jag att man kan se förbi det och bara låta det vara. Jag antar att syftet har varit att skaka till den artiga bloggosfären och då är det allra bäst att låta hen hojta utan eko. Om det går till överdrift, alltså hot etc så har redaktionen som ansvar att eventuellt kontakta bloggen persoligen och i värsta fall bör bloggen stängas. Tur har detta inte skett ofta vad jag begripit. Jag minns själv som ex redaktör att Ratata hade som regel att blogga med god ton. Fastän jag inte längre är yrkesmässigt involverad och bloggar väldigt sporadiskt tycker jag ändå att denna regel är värd att komma ihåg.

Detta angår alla. 

PS. Blogga om det DU vill, i god ton.

 

Trevlig helg!

 

Önskar en gammal Ratatait

 

Ugglan
26.02.2016 kl. 18:34

Hur det står till med mig

Hej ni som tittar in här då och då,

Jag tänkte skriva ett litet inlägg om hur det står till med mig och mitt fotande. 

Efter att ha jobbat på museér, bloggportaler, konstklubbar och gallerier har jag kommit under fund med att jag måste få göra min egen grej för att må bra. Jag vill skapa, få bekräftelse av mitt skapande och göra något med mitt liv som jag kan vara stolt över när jag ligger på min dödsbädd. Det låter jätte smörigt och gräddigt men så är det. Jag är smörig och gräddig. 

I och med att frilans och konstvärlden är svår, nästan omöjlig har jag ännu inte haft möjligheten att enbart leva som skapare och konstnär. Det är dock det jag vill och strävar efter.

Jag har bestämt mig att 2016 är det sista året som jag kommer att vara en assistent. När Helsinki Contemporarys ena fastanställda sade upp sig och tjänsten erbjöds mig och en annan assistent sade jag givetvis nej då jag gått i konstskola och studerat fotografi, inte studerat som konsthistoriker eller kulturproducent. Sanningen är att jag gör dessa jobb för att överleva, att inte ständigt leva i oro om jag får lön följande månad. Jag har aldrig varit intresserad av att bli uppgraderad inom kontorsbranchen. Klart trivs jag med assistent jobben som tangerar vad jag är intresserad av och att träffa alla konstnärer är jätte inspirerande men jag vill ju en dag vara en av dessa konstnärer. 

Det var år 2013 som jag egentligen började med detta bokprojekt som jag nu håller på att slutföra. Varför det blev på hyllan var för att jag delvis insjuknande i depression år 2013 och var sjuk en tid och för att jag inte hade hittat en passande skribent för min bok. 

Nu har jag en färdigt skriven text som jag håller på att läsa igenom i samma stund som jag knäpper på tangentbordet. Det ryser i kroppen, så bra är den. Texten är skriven av en väninna som är poet, musiker och konstnär. Hon har analyserat och bundit ihop mina bilder på bästa möjliga sätt. 

I morgon har jag ett möte med en man som jobbar på Euraprint OY. Det är ett tryckeri och han skall visa mig bokexemplar. Jätte spännande!

Min första solo-utställning och bokrelease kommer att äga rum i Maj 2016. 

Hoppas min tystnad här på bloggen kommer att uppskattas när ni kliver in i galleriet.

Jag kan inte vänta.

 

Planering av layout

 

Ugglan
01.02.2016 kl. 11:47

AW15-16 Mori-Collective

_00A9242

_00A9834

_00A7369

_00A9945

_00A9427

_00A7452

 

Jag fotograferade rockar, t-skjortor och härliga sammets tröjor för MORI-COLLECTIVE.

Ugglan
20.01.2016 kl. 15:58

Fotoassistent sökes!

Jag har fullt upp och hinner inte med allt; dags att söka assistent? 

Jag letar efter en trogen höger hand som kan hjälpa mig under januari-mars 2016. 

Du skall behärska photoshop och kunna grunderna inom fotografering. Något mer kräver jag inte. Ja, en trevlig och pålitlig själ som kan jobba i Helsingfors är nödvändigt. 

Jag svarar gärna på eventuella frågor.

 

SÖK NU! 

 

vanessa.forsten@gmail.com

 

Ugglan
14.01.2016 kl. 12:16

En liten lista

Vad behöver du mest just nu?
Sol, värme och sömn. Mer utställningar. Men det det håller på och gror. I maj ordnar jag min första solo-utställning! 


Vad tror folk om dig?
Dom tror vad dom tror, försöker att inte tänka för mycket på det. Hoppeligen att jag är snäll och trevlig. 


Vad får du oftast komplimanger för?
Foton, mitt hår, mina ögonbryn, mina tatueringar, min humor

Brukar du skratta för dig själv?
Herregud ja! Senast förra fredagen högt i tåget då jag och min väninna var påväg till Alberga på bastukväll. Vi sprang som galningar till tåget, min vän hann in mej jag blev snopet på utsidan. 

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?
Harmi, mutta tosi tärkeä syy :)

Nästa mål i ditt liv?
Göra bok och utställning. 

Hur svarar du i mobilen?
Främmande: Vanessa
Vanligtvis: Hej, eller haloo
 

Antal timmar sömn inatt? 
sådär åtta sku ja tro

Brukar du komma i tid? 
Angående jobb jo, vänner och familj e ja lite dålig. Tidsoptimist. 
 

När mår du bra? 
Utvilad i socialt sällskap

Vanligaste färgen på dina kläder?
Blått, svart, grått

Favoritdryck på morgonen?
Vatten

När brukar du oftast gå och lägga dig?
Mellan 22-00. På veckoslut varierar det. På lördagen var jag vaken till kl 7. Bilebile. 

Är du blyg?
Ja om jag inte känner mig bekväm. Blyg är lite att ta i, reserverad passar mig bättre. 

Ugglan
15.12.2015 kl. 14:33

Märtha Tikkanen för Studentbladet

Låt mig få börja detta inlägg med: åhhåhhåjajaa

Min dator, eller snarare sagt laptop paijade här i veckan vilket förklarar tystnaden på bloggen. Inga bilder, ingen dator, ingenting. 

Hårddisken sade upp kontraktet men tur i oturen var att allt material gick att räddas. Snacka om tur att jag hann skicka iväg 200 editerade bilder på morgonen innan den paijade på kvällen. Råfilerna hade jag dubbelsparat men inte de redigerade. Ghah!

Jag tänkte börja med att visa er bilderna jag tog på Märtha för några veckor sedan. De går även att se i det nyaste Studentbladet. 

Jag som älskar växtlighet i hem blev helt i från mig av hennes urbana trädgård.

Ugglan
07.12.2015 kl. 15:07

Tack för kommentarerna

Hej tack för att ni engagerade er i diskussionen angående kroppsår. Jätte intressant att höra era åsikter och erfarenheter.

Jag har varit lite slö på att blogga men nästa vecka skall ja visa er vad jag hållit på med på sistone. Jag har nämligen haft en och annan fotokeikka. 

Trevligt veckolsut! :)

På måndag får jag ha en efterlängtad sovmorgon.

Ugglan
14.11.2015 kl. 12:18

Diskussion om kroppshår

Oj vad jag velat at upp detta ämne länge. Men har inte riktigt veta hur ja ska formulera mig då jag inte låtit gräset växa ut ordentligt alltså inte haft någon personlig åsikt.  

Jag har varit "hårig" under armar, ben och mellan benen sedan 1 år tillbaka, on & off dock. Ordentligt hårig har jag varit i 9-10 månader. 

Det började med att jag slutade använda rakblad då jag inte orkade raka mig varannan dag + att det väldigt lätt började klia, speciellt på intimare områden. Jag började sockra mig hos Tessi på Kauneushoitola Yläkerta som jag verkligen kan rekomendera och då var jag tvungen att låta håret växa ut innan man kunde sockra bort det. Under denna tid blev jag allt vanare för håret, det började inte störa lika mycket, jag märkte det knappt och plånboken började säga ifrån. Skönhetsbehandlingar är dyra om man jämför med att inte göra dem, så är det bara. 

Jag ställer nu en fråga till er: Är ni orakade? Berätta varför! Är ni rakade? Berätta varför! 

Av personlig åsikt tycker jag det är fult om ens hårväxt är ful. Jag talar om min egen, jag tycker nämligen min hårväxt är ganska ful. Min hårväxt på benen är så troligt gles och ojämn. Dessutom är håren ganska grova. Jag ser ut som en skabbig räv och det är inte speciellt snyggt enligt min personliga åsikt. Om jag hade en tätare växt hade det kunnan fungera som en slags värmare. Lite som skägg värmer männen om vintern. Min vinterpäls är riktigt fnuttig, men ändå har jag den för, äh orka bry sig. Men jag är inte stolt över den. Ett riktigt rudiment (biologisk term) för om jag själv får säga. 

Jag är då inne på praktiska samt hälso skäl då det kommer till hårväxt. Jag har väldigt orakade armar. Jag har det absolut inte enbart för ett statement (om inte män måste behöver vi kvinnor inte heller). Jag har det mest för praktiska skäl. jag tycker jag luktar mindre och deodoranten sugs upp i håren/fastnar bättre än på bar hud. 

Varför jag inte rakar mig där nere är för att min lillasyster mår så otroligt mycket bättre med lite skydd. Om någon är emot håriga buskar är det tur att den bara är min och att just du inte behöver handskas med den.

Mitt lilla påskgräs under våren 2015

Ugglan
10.11.2015 kl. 15:31

28-årig konstnär och frilansfotograf.

 

Utställningar 2019:

Astras jubileumsutställning, Rupla, Helsingfors

 

Kunder: 

Antti Asplund, Anki Rugs, Astra, Avotakka, Finlands Svenska Idrott, Helsinki Contemporary, Studio Palinperä, Konstrundan, Kuudes Kerros, Lauritzon's, Lavaretus, LUSH Finland, Mannerlaatta Oy, Mori-Collective, MINJON, Restaurant Plein, Septem, Suunnittelutoimisto Hägerström & Husell, Svenska Kvinnoförbundet r.f, Svenska Teatern, Solmu Brewery


Min hemsida
 

Vanessa Forstén Photography