Jag är feminist men använder smink men är precis lika mycket feminist för det

Jag hör fortfarande så mycket skitprat bland flickor och kvinnor. "Hon knullar runt, jävla hora", "Usch så hon ser ut", "Alltså uj sheivar hon int?!", "Hon ser ut som en jävla bimbo!" MED MERA MED MERA.

Hören upp nu allihopa. Sluta klanka ner på varandras utseenden, principer eller val av yrke.

Jag är feminist men använder smink till fest och om jag vill känna mig lite snyggare. Såklart skulle jag inte göra det om man aldrig uppfunnit smink och om det inte skulle sitta så djupt i mig att man blir "snyggare då", eller snarare att jag blir snyggare då.

Jag rakar mig inte från och med januari för att jag inte vill slösa tid och pengar på något som växer på min kropp.

Jag använder uringat ibland då jag tycker om mina bröst och jag känner mig fri då jag inte behöver gömma något. Att inte vara oanständig pga pinsamhet enligt normer är precis lika äckligt som att vara "vulgär" i mina ögon.

Låt alla vara som de vill och sluta snacka skit. NU!

 

Ugglan
29.06.2015 kl. 13:05

Marknadsföringsbilder för Svenska Teatern

Jag har tagit skada av den råa försommaren. Min konsumption av WC papper har ökat då näsan bara droppar och droppar. Förkylning. I bakgrunden hörs Steven Fry's behagliga röst från min iphone. Ljudbok. Harry Potter. Mysmysmys.

Jag dricker te och har äntligen uppdaterat min hemsida.

I slutet av April fotograferade jag press bilder för Svenska Teaterns Fru Catharina Boije och hennes döttrar. Det viktigaste och mest hedersfulla uppdraget i mitt liv. Om ni har vandrat förbi Svenskis har ni kanske sett min bild på den stora skärmen. Den kommer eventuellt att synnas på spårvagnar och hållplatser. Jag känner mig stolt men fattar inte riktigt vad som hänt. Min bild, DÄR? What?!

 

Här är några, resten finns på hemsidan.

 

_00A5852

_00A6652

Ugglan
17.06.2015 kl. 16:07

Om att vara högkänslig

Jag är högkänslig. Har ingen utredning men både min terapeut och min psykiater och terapeut har sagt det fastän jag vetat det länge.

Högkänslighet är ingen diagnos då det varken är sjukdom eller handikapp. Trots detta kan det kännas så för en högkänslig om man inte lyssnar på sina behov. Att känna sig missförstodd och udda är också upprepande känslor. 

Jag har alltid varit känslig och kommer alltid att vara känslig. Det jag ändå först på senaste tiden lärt mig, mycket via terapin är att känslighet inte är svaghet. Att vara känslig innebär en massa styrkor och jag tror knappast jag skulle vara konstnär och kreativ om jag inte var så känslig som jag är.

Min högkänslighet visar sig på många olika sätt, både psykiskt och fysiskt. Jag har väldigt bra intuition och magkänsla. Om något inte är rätt känner jag det väldigt snabbt och bra. Jag kan också känna på mig ett och annat, om någon är arg, ledsen, ljuger mm. Jag reagerar väldigt mycket på folks sinnestämningar och tål inte stressiga miljöer. Att umgås med någon som inte passar min personlighet är något jag undviker. Jag kan ta det men då måste jag få vila och andas ut efteråt mer än vad andra kanske skulle behöva. 

Går jag på konsert MÅSTE jag ha öronskydd och jag stänger mina ögon ofta då ljuset blir för starkt. Ljus och ljud är svårt. På flow går jag ofta med solglasögon, inte för att låtsas vara cool utan helt enkelt för att jag måste. 

Jag blir lätt åksjuk. När vi åkte buss till Ryssland med VNF satt jag 12 H ensam på första raden medan alla satt längre bak och skrattade och hade roligt. Tyck inte synd om mig, jag skulle inte haft roligt där då jag most def skulle ha mått helsikes illa. Istället la ja märke till omgivningen genom fönstret medan jag lyssnade på skön musik. 

Jag kan inte se på skräckfilmer eller onsdska. Klarar inte att se på nyheter då det bara är krig krig kirg och ekonomiska svårigheter. 

Olika rusningsmedel och tillsatser reagerar jag starkt på. Kaffe, tobak, alkohol och E-ämnen måste jag använda med måtta/skippa helt och hållet. 

Allergier: Katter, gluten, mjölk, parfymer, kosmetik, sulfiter

Är dessa svagheter? Ja ibland tycker jag det, men allt detta gentemot det fina högkänslighet innebär gör att det ändå är min styrka. 

Jag är kreativ, jag är snäll och förstår många. Om jag får illa att vara att se en lidande kattunge kan ni försöka tänka er hur glad jag blir när en fågel sjunger. Jag gläds av väldigt små saker och märker saker som de flesta inte märker. Färger, ljus, ljud. Allt vackert och fint är liksom JÄTTE vackert och fint. Jag kan förundra och beundra olika saker i naturen, hur kvällshimlens färger målas upp och hur vattnet rör sig.

Små saker som andra knappast lägger märke till och som antaligen skulle anses tråkiga. Jag älskar när Koffens hästars hovar klapprar utanför mitt jobb, det får mig alltid på gott humör. Jag tänker att sådär skulle det låta om vi levde på 1800-talet. Jag är väldigt lätt underhållen och har sällan tråkigt.

Jag tror att en högkänslig människa som inte skäms över sin känslighet och som vet ens behov kan vara en ganska underbar typ. Empatisk, rolig, förstående ja allt vad jag nämnde tidigare. Men det kan vara jobbigt och jag jobbar jätte mycket med mig själv och mina behov. Balans är jätte viktigt. Det att jag är känslig betyder inte att jag är gjord av glas och sitter hemma för mig själv och gråter varje dag men det betyder inte heller att jag är en sniff som är ängslig och rädd hela tiden. Högkänsliga personer är kameleonter. Det behöver inte alltid synas att de är obekväma med ljudnivån, stressen, ja vad det nu kan vara. Jag tål stress och högt ljud om jag måste men skulle inte klara av det i längder. Jag behöver bara få andas ut lite extra.
 

Untitled
Ugglan
21.05.2015 kl. 14:36

Om att bli lurad och utnyttjad

Jag skulle villa skriva ett riktigt vidrigt inlägg om hur man blir lurad som ung och anställd, men jag vågar inte. Är så rädd vem som egentligen läser här? Presidenten, min förman, mina potentiella kunder mm. mm.

Ibland har jag lust att öppna en helt anonym blogg var jag kan gnälla skiten ur mig, men hur fucked up är inte samhället om man inte skall få vara ärlig och synligt, på sin egen blogg? Har det ens någon skillnad hur och vad jag bloggar om då jag ändå tänkt i framtiden jobbat som 100% egenföretagare? Då får jag vara min egen boss! Jag är en teamplayer, tro mig. Jag kommer överens med alla och tar alla i beaktande, överdrivet sociala, väldigt blyga, unga, gamla, män eller kvinnor. Alla är lika värda hurdan personlighet och kön man än har. Men jag älskar att få vara min egen boss, att få välja hur, när och var helt själv. Bäst. 

Ugglan
15.05.2015 kl. 16:31

Min 'Revir' serie är med i NEVER MIND THE M*ESS grupputställningen

Untitled

Såg ni inte mina verk i Rajauksia utställningen tidigare i år har ni chansen att se 3 st verk i grupputställning NEVER MIND THE M*ESS på Albertsgatan 12 den 21 Maj.

A Space är ett splitternytt galleri grundat av konstnärinnan Isabella Chydenius. Grupputställningen är galleriets första utställning.

Ugglan
14.05.2015 kl. 10:43

Maj listan

Vad är ditt mål under maj månad?
Jobba mindre, leva mera

Vad kommer du vara beroende av?
Socialt liv, sömn, kärlek, dans, växter

Vad står det i ditt första inkomna sms för maj månad?
Är ni här ännu? Såg ba Anton

Hur ser en typisk maj-morgon ut för dig?
Väckning 8.30-9.30, går på toa lägger på musik, klär på mig, sminkar om jag hinner/orkar. Pratar och andas vid mina växter.

Kommer något hända denna månad som aldrig hänt tidigare?
Hoppas det! Mitt livs motto är att samla minnen, erfarenheter och händelser som är unika och speciella. Så jag sen på dödsbädden kan konstatera att nog hade jag ju ett intressant liv.

Vilka låtar finns på din spellista för maj?
Ulrik Munther har ju släppt ett fenomenalt album. Annars allt möjligt, jag lyssnar dagligen på så mycket musik att jag helt enkelt inte kan bestämma.

Är det något du vill ha mindre av denna månad som du hade för mycket av förra månaden?
Jobb

Är det något du vill ha mer av denna månad som du hade för lite av förra månaden?
Fritid

Smider du redan planer inför sommaren?
Festivaler! Tid på sommarstugan i Porkala, vänner, margeritha gjort på finska egenplockade jordgubbar. 

Bästa drycken i maj!
Min favorit festdryck är GT med citronmeliss, gurka och lime. 

Vad är det finaste någon sagt åt dig hittills under månaden?
Jag älskar dig

Vad hoppas du att någon ännu kommer att hinna säga åt dig innan månaden är slut?
Jag älskar dig


Okänd källa

Ugglan
09.05.2015 kl. 12:33

Saker som gör mig glad och som värmer mitt hjärta

•Att det snart är sommar
•Att jag snart har sommarlov
•Att jag har så fina vänner
•Att mitt hår börjar bli långt igen efter att frissan klippte ca 10-15cm fast hon skulle ta 3-5 cm på hösten (murr)
•Sami
•Att alla var så fint klädda på min födelsedagsfest
•Annika börja gråta av Glädje då hon såg Boije på min fest efter att han varit i Bolivien i 6 månader
•Att Nanó, Jeroen, Julia och Joel kom enda från Åbo för att fira vappen i storstan
•Katterna hos mamma och pappa
•Att jag idag får min Pin-up bikini som jag beställt från USA
•Att det snart är Hanami i Roihuvuori
•Att jag inte behöver gå till Alko på hundra år för jag fick så mycket skumvin till födelsedagspresent
•Fina och roliga moln på himlen
•Mitt hår på min fest och att frissan gav rabatt för det bara tog 20 min att göra
•Mina fina växter som växer så fint
•Att sami sa på festen: Fia och Jarkko verkar vara härliga människor, vi måste åka till Ekenäs på sommaren

 
Ugglan
05.05.2015 kl. 11:44

Torsdagens fotograferingen och min 25-års födelsedag

Tusen tack för alla kommentarer! Så länge jag bloggar kommer jag nog att blogga här, skulle kännas jätte konstigt och bara fel att blogga någon annanstans.

Jag skickade 34 oediterade favorit bilder ti Svenskis under veckoslutet och fick idag besked att de var nöjda! Ah sån otrolig lättnad. Jag var nog jätte nöjd med resultatet. Nu väntar jag bara på besked vilka de valt, spännande spännande!

Jag hade glömt hur skönt det är att fotografera sådana som är vana vid en kamera. Det går snabbt och de flesta bilderna är lyckade. Ändå var det några faktorer som gjorde mig aningen nervös innan teamet anlände till platsen.

a) Det blåste som sjutton! Jag visste inte hur de var stylade, hade de haft löst långt hår hade alla bilder sett ut som Carola i "Fångad av en Stormvind". Inte snyggt.

b) Det ösregnade kl 7 när jag vaknade. Dränkta katter hade inte heller varit önskvärt.

c) Jag hade önskat molnigt för då fungerar molnen och solen som en naturlig softbox, jämt och fint ljus. Om man inte fotograferar jätte tidigt eller jätte sent under dagen. Starkt naturljus är inte snyggt då modellerna oftast kisar och det uppkommer fula skuggor. Jag hade som tur två härliga assistenter som hjälpte mig kontrollera naturljuset om det blev för starkt.

Jag kan inte vänta att få publicera bilderna på min hemsida och här på bloggen.

I morgon fyller jag 25 år! Det låter redan vuxet. På torsdagen ordnar jag en kominerad vappen och födelsedags fest med temat vintage cocktail 20-40 tal. Jag önskar sig mig folk i röda läppar, klänningar, rosetter runt halsen och vattenkammade hår. Jag väntar så otroligt mycket på det!Här har ni mig i full gång. Platsen vi fotogragferade på var verkligen jätte läcker och modellerna så fina i sina vita klänningar och uppsatta hår!
Ugglan
27.04.2015 kl. 22:24

Allt e för bra nu

Ögonen känns tunga men sinnet lättare. Jag lyssnar på Veronica Maggio och tänker snart gå på en powerwalk. Jag har editerat bilder sen kl 16 och nu surrar de på wetransfer. Jag måste gå ut för att kunna andas och röra på mig. Medan filerna laddar tänkte jag ändå passa på och skriva några rader om vad som pågor.

Det var med glädje jag läste om KSF media och Ratata. Verkligen roligt att det går vidare och att Karin och Nanó orkat kämpa de senaste månaderna.

Jag vet inte om någon läser här mer? Om ni gör det kan ni ju hojta hej och skriva en kommentar så jag fortsätter blogga. Det har blivit lite magert på sistone pga en massa olika saker:

•Jag jobbar 4-6 dagar i veckan på Helsinki Contemporary som galleri assistent. Kontraktet tar slut sista maj och på hösten jobbar jag där 1-3 ggr i veckan.

•Jag fotar mer än någonsin. Inte egna projekt, det har jag inte tid med pga av frilansande och galleriet. Frilansgrejerna bara trillar in och jag förstår inte hur lyckligt lottad jag är! Under en månad har jag haft hela 3 st keikkor. Ett bröllop, en pin up och så dokumenterade jag en årsfest.

Jag fick ett mail för någon vecka sedan av Svenska Teatern och jag skall fotografera marknadsbilder för en pjäs. Jag är så himla taggad och ser fram emot mitt livs största foto uppdrag hittils. Jag kommer att fota Linda Zilliacus och Misa Lommi på Hertonäs Herrgård. Det är så sjukt att jag bara måste berätta det!

Till sommaren flyttar jag till en tvåa i Tölö var jag äntligen kan ha ett arbetsrum, stort skrivbord, bra ljus, aah. Lyx. Jag vill bara fota fota fota och bli något.

Jag vet att det är tråkigt att läsa när det går bra för någon men det går så jävla bra nu.
 
Ugglan
18.04.2015 kl. 22:20

Kom ihåg att rösta

"Vad påverkar en liten röst? Det är ändå en handfull rika män som bestämmer hur världen fungerar!"

Visst kan det gott stämma men jag har alltid varit en optimist och om jag är tillåten en liten röst så skall jag nog banne mig använda mig av den. Det skadar ingen och inget att skriva ett nummer på en lapp. 

Jag har alltid röstat. Till och med då jag bodde i England åkte jag in till London för att rösta hos finska ambassaden. 

Jag har alltid röstat på en:

Svenskpråkig feministisk kvinna (förutom i presidentvalen).

Gå och rösta du med! På din egen favorit som delar samma värderingar och principer. Det är viktigt, tycker jag. 

Ugglan
10.04.2015 kl. 11:58

28-årig konstnär och frilansfotograf.

 

Utställningar 2019:

Astras jubileumsutställning, Rupla, Helsingfors

 

Kunder: 

Antti Asplund, Anki Rugs, Astra, Avotakka, Finlands Svenska Idrott, Helsinki Contemporary, Studio Palinperä, Konstrundan, Kuudes Kerros, Lauritzon's, Lavaretus, LUSH Finland, Mannerlaatta Oy, Mori-Collective, MINJON, Restaurant Plein, Septem, Suunnittelutoimisto Hägerström & Husell, Svenska Kvinnoförbundet r.f, Svenska Teatern, Solmu Brewery


Min hemsida
 

Vanessa Forstén Photography