Pin-up

_00A8089

heiniii

Jag är frilansande fotograf för Pin-up.fi var privatpersoner kan ringa och beställa en pin-up makeover och en fotografering. Oftast handlar det om vanliga kvinnor som vill få en egoboost, eller brudtärnor som ordnar möhippor. Ägaren för företaget ordnar också pin-up kurser och då behöver kursmedlemmarna bli fotograferade. Det finns också pin-up modeller som några gånger i månaden vill ha nya bilder till sin modellportfolio.

Det här är min kanal var jag får kontakter och var jag får kontinuerligt jobb. Oftast är det ju så att man som frilansare måste leta efter nya uppdrag och kunder hela tiden.

Senast var vi och fotograferade i gammelfasters villa i Berghäll.

Ugglan
13.11.2014 kl. 18:07

Mera nakit

Untitled Jag tar varje vecka ett självporträtt i min lägenhet. Det är för att upprätthålla min kreativitet. Det är inte alltid så lätt att hitta på något nytt inomhus i samma miljö vecka efter vecka. Jag är oftast naken men på ett smakfullt sätt, det skulle kunna vara mycket "värre". Trots det är det väldigt intressant hur många manliga individer kommenterar mina bröst, min rumpa och mina jävligt vågade bilder. Nog är det så jävla roligt att en naken kropp kan väcka så mycket åsikter, vi har ju alla en?
Ugglan
12.11.2014 kl. 22:25

Självporträtten

Kolla in mitt senaste självporträtt! Jag tar ett självporträtt varje vecka i min lägenhet, för att upprätthålla min kreativitet. Det är en utmaning att vara kreativ i samma miljö med begränsade förutsättningar vecka efter vecka. I slutändan behöver du bara dig själv och ditt hem för att göra konst.

Untitled
Ugglan
06.11.2014 kl. 15:07

Ny tatuering

För snart en vecka sedan satt jag mig under nålen. Det var nästan 4 år(!) sen senaste gång så intressant var det. Underligt nog var jag inte ett dugg nervös, jag skulle bara ha den, det kändes bara så rätt! Ont gjorde det, mycket mer än vad drömfångaren gjorde. Hyn är tunnare på nedre armen och det finns inte lika mycket muskler som skyddar benen. Att tatuera över benvävnad är nog inte så trevligt. Sen har jag mindre fett på kroppen än sist.

Hur som helst är jag jätte nöjd. Sailor Andy, som gjorde tatueringen är trevlig, finalndssvensk (från Tenala) och duktig. Det blev vinröda pioner med några enstaka ormbunks blad. Det som var extra roligt med denna sessionen var att Andreas blev jätte nöjd själv. Han knäppte en massa bilder och bad mig komma tillbaka när den har lekt. Det som var mindre roligt var att det tog 5 h för den vinröda färgen var svår att tatuera med.Varför två pioner?

Många tycker att det inte är nödvändigt med någon destu mer djup symbolik bakom sina tatueringar men för mig är det viktigt. Alla mina tatueringar skall ha något vettigt att säga, kanske det är därför jag väntat så länge på den andra. Min drömfångare tog jag när jag just hade flyttat utomlands. Jag var rädd och ängslig och behövde tur, krafter och något som håller allt negativt borta. Drömfångaren har vi alltid gjort när jag var liten så det var också en anknytning till barndomen. Sen gillar jag också indianernas filosofi och sätt att leva. Deras harmoni med naturen osv.

Tillbaka till symboliken bakom mina blommor. Många viktiga personer har gått bort under det senaste halvåret. Kära farmor som jag saknar något oerhört, min barndomskatt och så pappas faster Inge, som inte hade egna barn. På sätt och vis var hon som en annan farmor. Jag har lärt mig så mycket om livet under 2013-2014 så jag ville dokumentera det på något sätt. Som många vet led jag av en svår depression i flera flera månader som jag nu äntligen känner att jag börjar tackla. Att jag blomstrar igen. Att även de minsta dystra, slokna knopparna kan blomma ut.

Och dessa blommor tänker aldrig vissna, om jag gör det finns de där som en påminnelse!

_00A7725

Några andra roliga detaljer angående pioner:

The peony is named after Paeon (also spelled Paean), a student of Asclepius, the Greek god of medicine and healing.

Nez Perce Indians said to be the finest light cavalry in the world at the time of Chief Joseph, were very horse-conscious, and lost no opportunity to improve horse-racing. The seeds of wild peony were chewed and then put in the horse’s mouth an instant before the race began. He always won.

 

Ugglan
29.10.2014 kl. 15:05

Självporträtt och marknadsföring

Jag har blivit aningen aktivare på mitt facebook konto. Det är otroligt hur många det når. Eftersom jag inte har ett instagram konto kan jag inte utrycka mig om det men facebook är nog ett ganska bra forum att marknadsföra sig på. Fast det snackas om att instagram tar över kan jag verkligen inte skriva under det. Det lever. Tills vidare.

Bland annat tar jag ett digital självporträtt i veckan för att ha en kontinuerlig aktivitet på sidan. Jag lägger upp bilderna även på hemsidan och flickr.

Som jag nämt tidigare går jag på en företagar kurs för att lära mig allt viktigt om den karusellen. Företagande är inte en stor gåta men visst är det nödvändigt att kunna vissa saker, annars kan det skita sig med skatter osv. Den senaste lektionen handlade om marknadsföring och dagens föreläsare berättade att finnar generellt är väldigt ussla på att marknadsföra sig. "Emmä ny viitti", "Ei täst tuu mitää", "Vitsi toi on ärsyttävä joka luulee olevansa jotain" OSV, OSV.

HELL TO DA NO!!

Om ni någonsin har klickat in er på min blogg eller mina hemsida och gillat mina analoga bilder, mina självporträtt eller min visuella stil så klicka in er på min facebook sida och tryck för guds skull på:

GILLA, LIKE ELLER TYKKÄÄ! :)Om man är extra snäll och vill göra dagens goda gärning kan ni bjuda in några vänner eller del min sida. Jag skulle bli väldigt glad!

Om någon är intresserad av en print eller en fotograf är det bara att ringa eller skicka e-mail. Jag svarar på allt!  Mina kontaktuppgifter hittar ni här.

Untitled

Ugglan
24.10.2014 kl. 11:16

Hello 90's!

Ugglan
15.10.2014 kl. 22:21

Min nya drog

Ugglan
15.10.2014 kl. 13:28

Likt en nyfödd

Jag kan vakna om mornarna med ett leende på läpparna. Jag kan känna tanken att mitt liv har en mening, att jag är värdefull. Jag kan känna mig så otroligt tacksam för små saker. Jag kan gråta och skratta till fina och trevliga saker. Jag känner att jag vill leva och bidra något till denna värld.

För 9 månader sedan var allting mycket annorlunda.

JardinII

Bild: Anni Leppälä

Ugglan
09.10.2014 kl. 12:05

Ratatas 5-lista

Fem saker som gör en dag komplett
Jobbkeikka, godmat, musik, kompisar, fest. ELLER! Lugn och ro, konstprojekt, joga, te, katter.

Fem stjärnbilder du kan peka ut på himmelen
Mitt ex är besatt av rymden och stjärnor. Vi brukade titta mycket på stjärnor. Karlavagnen är typ vad jag kan. Rymden skrämmer mig.

Fem konstigaste maträtter/livsmedel du har ätit
Då när jag ännu åt vad som helst kunde jag nog äta sjukt konstiga saker, nu är det ju mest grönsaker, och kött som slinker ner. Rågbröd med rått malettkött och havssalt, baconkladdkaka, vitlöksglass, stekta gräshoppor, kattmat...

Fem bra instagramkonton du följer
ooou, ja hänger ju int där.

Fem mest hälsosamma sakerna du har i köket
Kokosolja, vitlök, spenat, tranbär, blåbär

Fem mest ohälsosamma sakerna du har i köket
Majstortillas, Bombay Gin, Rödvin. Mer finns int!

Fem saker du gör under mörka höstkvällar
Har bra musik i bakgrunden, vänner på besök, god mat, bordsspel, tänder ljus.

Fem låtar som berättar något om dig

PMMP, Oo siellä jossain mun- berättar ganska jävla bra om mitt och marcos distansförhållande. Alltså PMMP har så fina låttexter.

NATF, Young Blood. Texten är ganska klockren då den beskriver osäkra tonnårssjälar.

Joni Mitchell, Both Sides- Så otroligt vacker låt med gripande text. Brukar lyssna på den mycket.

Talking Heads, This must be the place- otippad kärlekslåt. Inte smörig, men fin. När man inser att this is it och man får ta vad man haver i livet.

Blood Orange, You're not good enough- ni vet den där känslan när man träffar nån som inte är tillräkligt bra. Eller personen kanske är bra men det bara inte klickar. Såna känslor har jag haft väldigt mycket i sommar, men o andra sidan har jag bara inte varit färdig för något. Jag har lyssnat på den upprepade gånger.

Fem största ångestskaparna i ditt liv
Flygplan, sjukdomar, olyckor, stress, otrevliga förändringar

Fem saker du är stolt över
Att jag åkt till England, Att jag försöker jobba med det jag älskar, Att jag vågade lämna ett förhållande trots ostabil livssituation, Att jag vågade ta itu med mina problem. Jag är också stolt över mitt hem, mina vänner och min familj.

Fem guilty pleasures du har
Vain elämää, jävligt fula och gamla t-tröjor som pjamas, PMMP, Tinder, Dadlar

Fem ord du tycker är riktigt fula
Ei vitsi, ihQ, saletisti, vittu, dromedar.

Fem affärer du besöker oftast varje vecka
Ruohonjuuri, S-market, Alko, Stockmann, Anton&Anton

Fem dåliga vanor du har
Hänger för mycket vid datorn, motionerar för lite, städar för sällan, dålig på att svara i telefonen, lägger mig för sent.

Fem otippade lukter/dofter du gillar
Att ens egna pruttar luktar bättre än andras är ju en självklarhet men om jag gillar det, int nu sådär jess min prutt luktar gott, vanilj doftljus brukar folk tycka är lame men jag gillar det, likaså kokos, många har svårt för det, ja eller antingen hatar man eller älskar det. Häststall luktar gott tycker jag likaså tändsticks rök.

Fem saker du vill göra inom de närmaste 5 åren
Ge ut en bok, ha en egen studio, träffa härliga människor, skaffa fler tatueringar, bli gudmoder eller vara brudtärna.

Ugglan
06.10.2014 kl. 11:27

28-årig konstnär och frilansfotograf.

 

Utställningar 2018:

Menorrhoea, Fotocentrum Raseborg 

 

Kunder: 

Antti Asplund, Anki Rugs, Astra, Avotakka, Finlands Svenska Idrott, Helsinki Contemporary, Studio Palinperä, Konstrundan, Kuudes Kerros, Lauritzon's, Lavaretus, LUSH Finland, Mannerlaatta Oy, Mori-Collective, MINJON, Restaurant Plein, Septem, Suunnittelutoimisto Hägerström & Husell, Svenska Kvinnoförbundet r.f, Svenska Teatern, Solmu Brewery


Min hemsida
 

Vanessa Forstén Photography