Jag hade den bästa sommaren någonsin

Jag, Tine, Laura, Trevor, Robin och Kenzie på Sveaborg då det var som varmast.

Robin och jag försöker klättra upp.

Peter, Tine och Jag under supermånen efter Kavinsky.

Peter, Max och jag solar.

Sorvalampi, paras lampi!

Hela gänget på Siltanen. 70% av dessa fina typer gick med mig i England. Så jävligt fina människor hela högen!

Flow och Polica.

Mauro och Ivana

Mauro och Maj

Sommar, jag saknar dig redan.
Ugglan
Publicerad 15.09.2014 kl. 11:03

Nya bilder!

Jag åkte till Tenala för att fota Emma. Vi fotade under 24h och jag sov 2 h. Intensivt och givande. Nu skall jag snart bege mig till Sibbo för att fira Julia!

www.vanessaforsten.com/emma
 

_00A1773
Ugglan
Publicerad 30.07.2014 kl. 14:50

Kära dagbok

Jag gjorde det igen. Vi gjorde det igen.  Locket lades på glänt och jag lät känslorna sippra ut.  Bara för ett ögonblick, i stundens hetta.  Jag vet att det var fel. Känslan att det gör det hela svårare är som bortblåst, i stundens hetta.

Kommer den dagen någonsin att komma, då vi kan se och le mot varandra i enbart vänskapliga tecken? Tanken att inte ha dig i mitt liv gör mig illamående. Tanken att ta dig tillbaka känns ångestfylld och avig. Varför skall det vara så fucking svårt? Kommer jag någonsin att komma över dig? Tanken är förtyckande. Precis som denna heta juli kväll.
Ugglan
Publicerad 24.07.2014 kl. 22:05

Lite sommarbilder

Sommartakten har varit i full gång och jag har inte ens tänkt på bloggen, vilket har varit skönt. Men nu fick jag lust att lägga upp lite bilder så häng med!
 

_00A0081

Den största förändringen som skett är att jag flyttat och ordnat fest! En sjukt bra sådan. Mycket folk, mingel, varm sommar natt, sangria, ajaj. Ni kan se lite bilder av inflyttningfesten på Kanelis blogg! Jag skall visa min lya i ett skillt inlägg senare.

_00A0156

Hängt med Emma bland annat, eller chappis som jag kallar henne. Rolig prick fast hon ser så allvarlig ut på bilden.

_00A0141

Den här smörjan äter jag till morgonmål nuförtiden. Glutenfri gröt med maca pulver och miljoner blåbär. Jag känner mig som bamse efter en burk dunderhonung då jag ätit denna mössö.

_00A9749

Jag är så glad, jag har fått en del keikkor under sommaren. Samarbetar med pin-up.fi som ordnar fotograferingar för den som vill bli stylad, sminkad och fotad i pin-up stil. Roligt jobb!

10450130_795795080461420_5104980870719853688_o

40-50tal är så snyggt i smink och klädväg!

10505060_794159837291611_3301262637703301627_o copy

När vädret var som det var under juni månad satt jag mycket inne och researcha till en del kommande projekt.

Vad annat har jag gjort?

•Varit på ruisrock som var så roligt så roligt
•Dejtar som tusan. Skaffade tinder med min väns ipad och matchar som bara den. Hade en dejt med en 30-åring. Vi skall och äta till Juuri på fredag.
•Festar
•Hänger med vänner som aldrig förr
•Lever livet

Ugglan
Publicerad 23.07.2014 kl. 18:59

Terapi

Att terapi och psykisk ohälsa är stigmatiserat är inte någon nyhet. När jag gick i gymnasiet och någon hade hört om någon, som kände någon som hade föröskt begå självmord, rynkade man automatiskt på näsan. Ingen hojtar högt att den är bipolär eller går i vanlig psykoanalytisk terapi (terapi var man går igenom sitt liv, löser upp knutar och var man försöker förstå olika händelser tillsammans med en proffessionell terapeut). Jag kan förstå att vissa saker är privata, att man inte vill säga precis allt om en, handlar det sedan om en "pinsam" grej eller inte men jag vill nu säga det här:

Jag är så stolt över att jag vågade ta steget för att ta itu med mitt problem. Det bästa jag gjort med mitt liv är att gå i Kognitiv psykoterapi.

Vi går igenom och talar om allt. Knutar från det förflutna som blivit och skavat i skon, familje relationer; hur ens uppfostran format en, om min depression och dess "trevligheter", vänskapsrelationer, relationer, min sexualitet osv osv. Det har förbättrat min livskvalité och vad jag förlåtit och försökt förstått mig själv. Jag försöker ännu lära mig mitt tankemönster och bota eventuell ångest och negativa tankar med mindfulness och olika andningsövningar. Vid en panikattack är andningsövningar a och o. Jag förstår också bättre hur människor fungerar och vad det är som påverkar hurdana vi är. Jag känner mig alltså tusen gånger smartare och mer välmående än när jag satt ensam, isolerad och tung (läs jävligt ångestfylld) i mitt hem i vintras.

Varför jag skriver det här är för att jag vill att du där ute skall börja gå i terapi om du ens lite funderar på det. Det har hjälpt mig något otroligt mycket. Ja det kostar men det är värt varenda cent och går du till en psykiater är det möjligt att få en remiss till Fpa som betalar stor del av terapin.

Untitled
Ugglan
Publicerad 15.07.2014 kl. 21:50

"She looks happy"

Ugglan
Publicerad 30.06.2014 kl. 14:33

Negativa människor och felformulerad kritik

Vi har säkert alla varit med om negativa och elaka människor, eller fått kritik som kunnat vara konstruktiv, om personen i fråga hade formulerat det på ett annat sätt.

Jag är nu 24 år och försöker bli bättre på att ta emot negativ eller rent ut sagt idiotisk kritik. Eller snarare filtrera den och inte ta det personligt. Ännu för en tid sedan tog jag in precis all kritik och blev väldigt ledsen och på dåligt humör. Visst gör jag det ännu men inte på samma sätt, lite skin på näsan får man med åren.

Jag stör mig väldigt lätt på människor som inte förmulerar sig på ett vettigt och vänligt sätt, hence detta inlägg. Jag menar, hur svårt kan det vara? Har du haft en dålig dag och bara måst trycka ner någon så snälla låt bli, om du vill rådgiva någon och det finns en chans att personen tar det på ett negativt sätt, försök formulera det fiffigt och kläm alltid in något positivt.

Alla har någon gång fått negativa kommentarer, på bloggen eller IRL. Sånt gäller det att inte bry sig om, trots att man blir provocerad. Jag brukar nog alltid svara om jag inte blir helt paff. Oftast försöker jag svara i en ton som inte klassas till att slänga bensin på elden. Då blir det bara pajkastning och ingen kommer ur ren och fin. Kom ihåg att det alltid är bra att berätta att man tagit åt sig, kanske personen inte fattar att hen gjort fel?

Jag fick ett dylikt meddelande för en tid sedan av en person som inte är en nära vän till mig;

"anteeks vanessa pakko sanoo mut sul on vaikka kuinka paljon typoja sun nettisivulla. Tykkään sun sivusta tosi paljon, mutta itse asiassa siel on paljo kaikkee mitä sanoisin ihan toisella tavalla englanniksi tai typoja jotka ärsyttää tosi paljon!"

Personen gillade frövrigt min sida (vilken lycka). Jag skulle personligen aldrig skriva ett liknande mail till någon. Det roliga var att när jag svarade och bad om hjälp, vilka stavfel syftar hen på och om hen vill renskriva mina texter svarade hen inte.

Är någon extra fiffig på engelsk grammatik, snälla maila så får jag min hemsida i skick så att personen och eventuellt andra inte stör sig i onödan. Det mest hårresande och värsta som finns är ju grammatikfel på nätet. 

Ugglan
Publicerad 25.06.2014 kl. 17:57

Preventivmedel

Nu vill jag diskutera preventiv och vill gärna höra era åsikter gällande ämnet.

Vad för preventiv använder du? Om du har använt men slutat, varför slutade du? Förklara också varför du aldrig använt dig av kapsel, piller, ring etc.

Jag har alltid varit en miljömedveten och en överlag hälsosam varelse. Onödiga e-ämnen, kosmetikgifter och skumma preventivmedel har alltid fått mig att rynka på näsan. Jag var en trogen kondom användare långt in i mitt första förhållande. Jag valde ändå att testa på ett p-piller med lägre estrogen halt för att få ett bekvämare sexliv. Det började kännas lite obehagligt att slänga så mycket plast ut i naturen och p-piller var ett mer ekonomiskt alternativ. Jag hade också läst en artikel om att läkaren rekomenderar att nunnor skall äta p-piller i minst 9 månader för att minska risken på bröst och livmoderhals cancer. Jag har alltid tyckt om barn men tror inte jag någonsin vill ha egna. Tanken att äta p-piller för att minska cancer lockade också.

Jag åt pillret Trikvilar i 8 månader. I långa loppet var det ett bra p-piller. Jag ökade inte i vikt, jag hade inga moodswings och mina bröst hölls i någorlunda samma form. Lite fastare blev de men större blev de inte. P-pillret passade mig och jag skulle av rent bekväma skäl ha kunnat fortsätta äta det i flera år till. Varför jag slutade var av rent hypokondriska skäl. Det är ett kemiskt preparat, såna vill jag undvika om det inte är ett måste och det var det verkligen inte. Jag tyckte att 8 månader var en bra tid, risk för nunnecancer minskade. För att vara ärlig slutade jag pga blodpropps debatten. Jag var livrädd att få blodpropp.

Det verkliga problemet angående p-piller började först då jag slutade. Det kom som en riktig örfil, vilket inte är rättvist men hör livet till. Min mens var oregelbunden i 1,5 år efter att jag slutat med pillren. Vilket ökade på stressen; Tänk om jag är gravid, vad har jag för fel då jag inte mensat på 2 månader, osv osv". Jag hade inte haft mensvärk före pillren men plötsligt fick jag en gång i månaden grymma kallsvettiga kramper som nog gick om med en vanlig 400 burana men otrevligt var det trots det.

Om min kropp reagerade såhär starkt på ett litet gult piller var det uppenbart bra att jag slutade.

För tillfället kör jag på kondom då jag är singel och vill undvika könssjukdomar i första hand. Men visst är tanken lockande att inte behöva använda något alls. Jag hittade en väldigt intressant artikel på nätet. Den handlar om att man på basis av sin flytning kan veta om man är fertil eller inte. Man kan ju också använda sig av ovulationstester för att vara säker. Finns det någon där ute som använder sig av dessa ekologiska sätt att undvika en graviditet? Jag tycker sättet är prima om man är i ett stadigt förhållande och en överraskningsbaby inte skulle vara något katastrofalt. Som singel och livrädd för graviditet skulle jag aldrig våga mig på detta för ens ovulaions kan ju hoppa hur som helst och mannes sperma kan slå läger i din äggstock i några dagar.

Avslutningsvis vill jag påpeka att jag inte vill svartmåla preventiv. Alla får använda vad de vill för alla kroppar är olika. P-piller var inte för mig och således tänker jag inte anända något annat preparat heller.

 

emska8

Bilden har egentligen inget med inlägget att göra, hittade den på min hårdskiva och tyckte den förtjänade lite synlighet.

Ugglan
Publicerad 23.06.2014 kl. 16:23

Vad håller jag på med?

Sommaren har varit mycket bra hittils. Jag träffar härliga vänner, går på terass, dansar på Ääniwalli, går på trevliga evenemang, planerar inredning, simmar, jogar, går hos en otroligt bra terapeut, dejtar, flirtar, sover, solar, fotar och planerar mitt företag som jag skall öppna på hösten. Frilansaren och riktigt nöjda Vanessa kuittar!

Jag och bästa Tessi söndagsfulla påväg till Ääniwalli

 

Ugglan
Publicerad 19.06.2014 kl. 16:10

Två sommarbilder

_MG_9359

Vivi tvättar sig på ett solblekt sängöverkast.

_MG_9242

Jag blev så glad när jag såg att förgätmigej redan blommar. Det är både min och mammas favoritblomma. Jag har en förtgätmigej i min frömfångare.

Ugglan
Publicerad 15.06.2014 kl. 13:45

27-årig konstnär och frilansfotograf.

 

Utställningar 2017:


Suomi 100, United Nations Headquarters, New York USA, 2017
"Månadens unga konstnär", Gumbostrand Konst&Form, 2017 (solo)
Free Shot, Gallery KITAI, Tokyo Japan, Maj 2017 (Grupp)
 Seine 2017 (Duo)
Asbestos Art Space, December 2017 (solo)

 

Kunder: 

Antti Asplund, Anki Rugs, Astra, CM Insinöörit, Finlands Svenska Idrott, Helsinki Contemporary, Ilkka Palinperä, Konstrundan, Kontur, Kuudes Kerros, Lauritzon's, Lavaretus, LUSH Finland, Mannerlaatta OY, Mori-Collective, MINJON, Ratata, Septem, Svenska Folkpartiet, Svenska Kvinnoförbundet r.f, Studentbladet, Svenska Teatern, Solmu Brewery


Min portfolio
 

Vanessa Forstén Photography