Saker som irriterar mig till tusen

1. Folk som inte betalar fakturor

Alltså respekt much?! Jag fotar inte enbart för skojsskull, detta är mitt yrke. Jag har en kandidatutbildning, gått företagar kurs och betalar skatt, precis som alla andra företag. Klar nummer etta. 

2. Folk som är snåla
Det här tangerar egentligen nummer ett men uppstår även i helt andra sammanhang. Tex. Sålde min gamla dator (köpt år 2010) för ynka 100€. Personen i fråga undrade seriöst om hen fick rabatt för att hen kom från Sibbo och om hen fick min nya laptop som jag köpte i somras på köpet. ?!?!! Ja och folk på loppisar som prutar på hela och rena kläder som kostar 1€. ??!!

3. Oorganiserat shack. 
Visst har jag dammtussar under sängen, odiskat kök och konstverk överallt. Oorganiserad får man vara hur mycket man vill bara det inte påverkar någon annan, men annars; Get your shit together.

4. Otacksamhet 
Folk som inte uppskattar större och mindre frivilliga eller ickefrivilliga tjänster. Gäller både i arbets- och privatlivet.

5. Folk som inte respekterar cykelvägen och blir arg när man försiktigt plingar åt dem. Detta sker dagligen och det börjar så småningom irritera ganska duktigt.

Jag skulle kunna fortsätta listan men detta är min nutida top fem. Såklart rasism, patriarkatet och förövrig ondska irriterar men detta är min personliga och vardagliga frustration. Man får gärna kommentera och berätta sina irritationer. Låt detta bli veckans klagomur! 

 

 

Kommentarer (4)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
På det cafe där jag jobbar kommer ibland folk och frågar om de kan få rabatt på kaffe och kaka, bara för att liksom. Tycker det är konstigt och oschysst. En gång var jag tvungen att ge en gratis pannkaka till en typ för att han skulle sluta gnälla.
Anonymous06.09.16 kl. 20:05
Alltså... varför? Jag förstår om vissa kunder köper design tallrikar på Lokal (var jag jobbar) för över 300€ och de undrar om de kan få 10% rabatt. Inte ok men jag förstår, ja menar inte ber du om rabatt på stockmann. Men kaka och kaffe? Just just. Störande.
07.09.16 18:48
Hear hear! Folk som inte respekterar cykelvägen, alt gångvägen! Vi måst få till dendä vinkvällen snarast. Känns som de behöver "tömmas"
Astrid08.09.16 kl. 19:56
Personer som hänger strumpir en och en i allmänna torkrum så att de tar upp merparten av linorna. Kan inte dessa människor investera ett par euro i en liten klädvingla??
R10.09.16 kl. 13:38
Många bra poänger här!
Kosmenauten/Mima02.11.16 kl. 18:09

28-årig konstnär och frilansfotograf.

 

Utställningar 2019:

Astras jubileumsutställning, Rupla, Helsingfors

 

Kunder: 

Antti Asplund, Anki Rugs, Astra, Avotakka, Finlands Svenska Idrott, Helsinki Contemporary, Studio Palinperä, Konstrundan, Kuudes Kerros, Lauritzon's, Lavaretus, LUSH Finland, Mannerlaatta Oy, Mori-Collective, MINJON, Restaurant Plein, Septem, Suunnittelutoimisto Hägerström & Husell, Svenska Kvinnoförbundet r.f, Svenska Teatern, Solmu Brewery


Min hemsida
 

Vanessa Forstén Photography