Manlig badvakt under kvinnornas tur på Georgsgatans simhall

Jag är den lataste och kanske mest oambitiösa då det kommer till motion men nu har jag äntligen fått motivation at sköta om min fysik. Jag köpte ett säsongskort till simhallarna i Helsingfors och jag simmar varannan dag 1 km och gärna i Georgsgatans simhall för a) salen är så himla estetisk b) Det är en lugn simhall utan barnbassänger (ursäkta men jag gillar inte skrikiga barn) c) könsinriktade turer, problematiskt för ickebinära men jag som kvinna kan i lugn och ro bada utan att känna mig objektifierad av män. 

Jag rekomenderar simhallen verkligen men ett stort problem har jag råkat ut för och det är att det ofta finns en manlig badvakt under kvinnornas simtur. Det borde vara en simhall (den enda) där kvinnor borde slippa objektifierande blickar av män och så sitter det iallafall en snubbe bakom glaset och blickar ner på de som simmar. Jag simmar alltid med badräkt för det känns bekvämast för mig men igår kom han in i duschrummet och jag hoppade till och blev helt isig trots att jag just klivit ur bastun. Jag tittade runt omkring och såg några andra obekväma blickar men annars verkade alla tycka det var helt normalt. För mig är det fan inte normalt. Det kändes jätte obehagligt. Jag vill (naken)bada utan manliga blickar, jag vill inte tvingas ha händerna för brösten när jag duschar. Varför ska det vara så viktigt att ha manlig badvakt på kvinnoturen, viktigare än att badarna trivs? Fattar inte.

Så jag uppmuntrar alla att skriva under petitionen HÄR.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

28-årig konstnär och frilansfotograf.

 

Utställningar 2019:

Astras jubileumsutställning, Rupla, Helsingfors

 

Kunder: 

Antti Asplund, Anki Rugs, Astra, Avotakka, Finlands Svenska Idrott, Helsinki Contemporary, Studio Palinperä, Konstrundan, Kuudes Kerros, Lauritzon's, Lavaretus, LUSH Finland, Mannerlaatta Oy, Mori-Collective, MINJON, Restaurant Plein, Septem, Suunnittelutoimisto Hägerström & Husell, Svenska Kvinnoförbundet r.f, Svenska Teatern, Solmu Brewery


Min hemsida
 

Vanessa Forstén Photography