Pteridophyta

Hej på er, länge sen sist.

Jag tror denna blogg får bli en väldigt sporadiskt uppdaterad en, så får de bli och det är bra så, tycker jag.

Hur som helst så jobbar jag flitigt på min andra solo serie som skall ställas ut på Asbestos Art Space 1.12-15.12.2017. Jag är fylld av eufori och så exalterad att jag ibland inte riktigt vet vad jag skall göra. Tur har en vardagen som fungerar som en slags gravitation. Jag jobbar fortfarande deltid på Helsinki Contemporary ca 30-70 h i månaden. Har en så otroligt låg personlig skatteprocent så en skrapar in en godtagbar lön. Förövrigt har jag mitt företag och jag freelancar alltid när det kommer gigs. Ni freelancare vet hur det är, ibland mer ibland mindre. Mina mest fullbokade månader är alltid April-Juni och September och December. Är det så för er också? 

Under mina lediga dagar spenderar jag mycket tid i lummiga Central Parken var jag plockar svamp, andas och bara är. Jag passade ändå på och fota en gång då jag såg ett vågigt hav av ormbunksväxter och jag alltid fattat ett tycke för dem. En kund i Sverige som tidigare köpt konst av mig hörde av sig, vilket givetvis gjorde mig väldigt glad. Hon beställde en print och då kom jag på idén att denna lummiga och mystiska ormbunksväxt kunde fungera som ett stipendium för min kommande utställning. Nedan ser ni info om verket.

Pteridophyta
2017
ed. 2/10 + 2 a.p.
Digital print på Hahnemühle Bambu 290 gsm. / 111 cm
naturvitt mattpapper, 90% bambu fiber and 10% bomull.
70 x 75 cm
320€

Verket har editioner, jag valde 10 för att kunna sänka priset aningen. Vanliga editioner för konstverk är 5-7. Handgjorda, alltså verk gjorda i mörkerrum är vanligtvis unika men visst går det att göra editioner där också. 

 

Vill ni beställa en mustig och mystisk nordisk print skulle ni göra mig överlycklig. Beställningar tar jag emot per e-mail eller kommentarer. 

vanessa.forsten(at)gmail.comHa det fint, jag kommer uppdatera lite då och då under hösten.

 

Pteridophyta, 2017

28-årig konstnär och frilansfotograf.

 

Utställningar 2019:

Astras jubileumsutställning, Rupla, Helsingfors

 

Kunder: 

Antti Asplund, Anki Rugs, Astra, Avotakka, Finlands Svenska Idrott, Helsinki Contemporary, Studio Palinperä, Konstrundan, Kuudes Kerros, Lauritzon's, Lavaretus, LUSH Finland, Mannerlaatta Oy, Mori-Collective, MINJON, Restaurant Plein, Septem, Suunnittelutoimisto Hägerström & Husell, Svenska Kvinnoförbundet r.f, Svenska Teatern, Solmu Brewery


Min hemsida
 

Vanessa Forstén Photography