En massa nyheter!

Som en del vet har jag jobbat deltid på stans coolaste galleri sedan 2015. Efter att jag börjat få högre betalda fotojobb och blivit invald i Astras styrelse, märkte jag att motivationen började sina, trots att galleriets utställningar blev bara bättre och bättre. Jag ville mer och det fick jag inte som galleri assistent. Jag ville inte förnya mitt kontrakt och före midsommaren hade jag min sista tur.

En av mina stamkunder är Studio Palinperä. Han är designer och arkitekt. Denna bild är från vår senaste fotografering på Elite Alfred Berg.

Hela Juli var jag ledig och njöt av friheten men när Augusti började var jag frilans fotograf på heltid. Alltså fattar ni peppen?! När jag var 20 år och börjat mina studier i England kunde jag ALDRIG tro att jag åtta år senare skulle vara här var jag är idag. Jag har fått fota för stora företag och glada privat personer. Jag har publicerat en bok och haft flera utställningar. Tacksamheten går inte att förklara.

Always invisible, never out of sight går fortfarande att köpa om någon är intresserad. 

I höst kommer jag till 70% att fotografera inredning och arkitektur. Resten är blandat, allt från porträtt till produkter. Jag passade på att förnya min hemsida och estetiskt tilltalande jobb kommer hamna upp där.  

Min fläckbegonia som jag fått av Fia som 25-års present blommar varje vår och sommar. I år blev en så olidligt tung att jag måste klippa av den. Den fick fungera som rekvisita för en fotografering istället. 

28-årig konstnär och frilansfotograf.

 

Utställningar 2019:

Astras jubileumsutställning, Rupla, Helsingfors

 

Kunder: 

Antti Asplund, Anki Rugs, Astra, Avotakka, Finlands Svenska Idrott, Helsinki Contemporary, Studio Palinperä, Konstrundan, Kuudes Kerros, Lauritzon's, Lavaretus, LUSH Finland, Mannerlaatta Oy, Mori-Collective, MINJON, Restaurant Plein, Septem, Suunnittelutoimisto Hägerström & Husell, Svenska Kvinnoförbundet r.f, Svenska Teatern, Solmu Brewery


Min hemsida
 

Vanessa Forstén Photography