Roadtrip till Fiskars

Förra veckan steg Sami, Emilia och jag upp tidigt och åkte mot västra nyland. Min släkt är därifrån och jag studerade på VNF 2009-2010 så hjärtat slår alltid ett extra slag för Raseborg. Jag hade planerat en roadtrip redan tidigare i somras men pga hettan fick resan vänta tills nu. Vi åkte via Karis centrum för att låta nostalgin skölja över oss. Vi alla träffades på VNF för 9 år sedan. Idag är jag och Sami tillsammans och Emska är min bästa vän. Härliga typer!

 

Vi åkte ganska raskt mot Fiskars, vart vi egentligen var på väg. Fiskars bruk är varje konstnärs dröm. Lummigt, fräscht, inspirerande och tegelhusen har de snyggaste fönstren. Min dröm är att ha en studio med dylika fönster. Bara använda mig av naturljus och fotografera inspirerande inredning. 

 

Sami är en person som är stilig i allt. Han ser bara så otroligt snygg ut i allt han än klär sig i. Jaktkortet och fågelhunden saknades (något jag retades med under resan). 

 

Fiskars Summer House- utställningen hade vi i sikte. Jag skulle dokumentera utställningen för ett uppdrag. Bilder från utställningen har snurrat runt på sociala medier hela sommaren. Jag är en person som gillar att vänta tills hypen lagt sig och en i lugn och ro kan ströva omkring i off seasonens tystnad. Jag har blivit så oerhört introvert på senaste tider. Tror det har något med åldern och självförtroendet att göra. Känner inte mer en press av att måsta socialicera mig vilket är så skönt. 

 

Vart jag än tittade kunde ögat vila på något estetiskt. Som denna spegel av Aalto+Aalto. Hade min måndaslön varit av starkare kaliber hade jag beställt en. 

 

                 

Jag och Emska var i ekstas. Så härligt att se finsk design as its best. Dessutom var luften så krispigt fräsch och doften av trä var pricken över iet. 

 

Tidig höst hör till mina favorit årstider. När luften svalnar och doften i naturen är jordisk och fyllig. Under vår vistelse konstaterade vi hur utvilade vi kände oss. 

 

Vi åt lunch vid ett café med världens mest sympatiska katt. Hon gillade Emska och jag matade henne med smör. 

 

Katter är de mest fascinerade husdjur som finns och när en katt tycker om dig känns de tusen gånger djupare än när en hund gör det. 

 

Vi åkte ännu via Billnäs och stannade vid en solros åker. Vi plockade tills skorna var leriga och händerna skavade. Ljuset var fantastisk så passade på att fotografera resans sista bild.

 

På vägen hem lyssnade vi på klassisk musik medan var och en tänkte tyst för sig själv. 

 

Kommentarer (1)
Så kiva att se att du skriver och bloggar igen Vanessa! Alltid lika härligt att få en liten inblick i ditt liv när man ses så sällan. Och fina bilder som alltid! Ta hand om dig ♥
fia26.09.18 kl. 18:10
Jaaaa! <3 Fick sug att blogga igen :) Tack det samma fina Fia <3
27.09.18 11:39

28-årig konstnär och frilansfotograf.

 

Utställningar 2019:

Astras jubileumsutställning, Rupla, Helsingfors

 

Kunder: 

Antti Asplund, Anki Rugs, Astra, Avotakka, Finlands Svenska Idrott, Helsinki Contemporary, Studio Palinperä, Konstrundan, Kuudes Kerros, Lauritzon's, Lavaretus, LUSH Finland, Mannerlaatta Oy, Mori-Collective, MINJON, Restaurant Plein, Septem, Suunnittelutoimisto Hägerström & Husell, Svenska Kvinnoförbundet r.f, Svenska Teatern, Solmu Brewery


Min hemsida
 

Vanessa Forstén Photography