Menorrhoea är viktigt och angår alla!

 

Nu har det gått exakt 14 dagar sen jag packade ihop Menorrhoea, som var utställt på Fotocentrum Raseborg. 

 

Västra Nyland skrev en jätte fin artikel var de publicerde stora bilder.

Etelä Uusimaa likaså. Tyvärr finns den artikeln inte i web format. 

Yle filmade också en live snutt till webben. 

 

Jag är oerhört tacksam för alla som var och kollade samt för den otippade mediasynligheten. Visst är det fint att jag får stå i rampljuset men allra viktigast är debatten som uppstår pga det laddade temat. Är mens fortfarande laddat? Ja det är men det borde inte vara och många blir förvånade när en läser kommentarerna på bla Västis fbook. Att föreläsa om sitt konstnärskap och mens för en 16 årig gymnasieklass var mer nervöst än en live sändning. 

När jag deltog med mens bilder i Denna framtid är vår som Förlaget gav ut skrev en kritiker i Sverige att hon är trött på menskonst. Ja visst har menskonst lyfts upp i Sverige under de senaste åren men problematiken kring mens är inte tacklade för det. Det sjungs fortfarande om kärlek, sorg och festande i populär musik så varför får inte mensen mer plats inom konsten? Något är färdigt tjatat om strukturerna ändrats, om attityderna förvandlats och mens är som vilken nysning som helst. 

 

28-årig konstnär och frilansfotograf.

 

Utställningar 2019:

Astras jubileumsutställning, Rupla, Helsingfors

 

Kunder: 

Antti Asplund, Anki Rugs, Astra, Avotakka, Finlands Svenska Idrott, Helsinki Contemporary, Studio Palinperä, Konstrundan, Kuudes Kerros, Lauritzon's, Lavaretus, LUSH Finland, Mannerlaatta Oy, Mori-Collective, MINJON, Restaurant Plein, Septem, Suunnittelutoimisto Hägerström & Husell, Svenska Kvinnoförbundet r.f, Svenska Teatern, Solmu Brewery


Min hemsida
 

Vanessa Forstén Photography